Story - Vintage Handmade

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Story

De oprichter van Vintage Handmade is een liefhebber van het buitenleven. Bij zijn avonturen in het buitenland kreeg hij te maken met wisselende weersomstandigheden. Tijdens het reizen ontmoet hij verschillende mensen waarmee hij sprak over comfortabel schoeisel om mee te reizen. Het uitwisselen van deze ervaringen heeft geleid tot een eigen ontwerp van comfortabele, warme en waterdichte laarzen.  Zo is de Vintage Handmade schoenenlijn ontstaan.

Vintage Handmade wordt inmiddels in verschillende Europeesche landen verkocht en is uitgegroeid tot een succesvol merk. De collectie bestaat uit laarzen voor dames en heren (Narvik, Lillehammer & Reykjavik) en recent is de collectie uitgebreid met een klassieke dameslijn. Alle modellen zijn gemaakt van speciaal geselecteerd leer en bevatten natuurlijk wol. De gehele collectie is te vinden onder het tabblad producten.  

Maar wat maakt de Vintage Handmade laars zo bijzonder?
- Vibram zool
- Sympatex technologie (een membraam wat zorgt voor waterdichtheid)
- Wol
- Handgemaakt
- Flexibele maakwijze
- Goodyear Welt maakwijze

Vibram zool
De Vibram zool zorg voor een optimale grip, is slijtvast, loopt comfortabel en biedt gegarandeerde kwalitieit.

Sympatex technologie
Het Sympatex membraam wordt aangebracht tussen het leder en de wol. Sympatex technologie garandeert 100% waterdichtheid.

Wol
De laars is gevoerd met 100% natuurlijke wol, hierdoor blijft de voet warm.    

Handgemaakt
De Vintage Handmade collectie wordt handgemaakt door professionals in Europa. Iedere laars heeft zijn eigen kenmerk en is uniek.

Er zijn twee maakwijzen die worden toegepast bij de productie:
- Flexibele maakwijze
Dit houdt in dat het bovenleer over de leest wordt getrokken en aan de onderzijde naar buiten wordt gekeerd. Nadat het stiksel het bovenmateriaal aan de binnenzool heeft bevestigd wordt de loopzool met lijm aan de binnenzool bevestigd. Het is tevens mogelijk dat een stiksel in één keer het bovenleer aan zowel de binnenzool als de loopzool bevestigd.
- Goodyear Welt
Het bovenleer wordt op de leest getrokken. Een horizontaal stiksel bevestigd het bovenleer aan de zoolrand (welt) en aan de brug. Een kurklaag vult de ruimte onder de voet op die is ontstaan door de Goodyear maakwijze. De loopzool wordt bevestigd met behulp van een verticaal stiksel dat door de zoolrand en loopzool gaat.

De Vintage Handmade laarzen zijn verkrijgbaar bij outdoor winkels, gespecialiseerde winkels en binnenkort is de volledige collectie ook te bestellen op deze website.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu